En toen stond alles stil.

Ik was al mantelzorger van mijn vader, 23 januari 2020 kreeg mijn man een hersenstaminfarct. 

En toen stond alles stil.

Dit was zo’n spannende tijd voor mij en dan komt er zoveel op je pad om te regelen dingen om te regelen. En toen kwam Ria Gerrits in beeld als mantelzorgmakelaar, en later als client ondersteuner via de Gemeente Twenterand. 

Dit gaf mij veel rust om te weten dat iemand het regelen kon die kennis van zaken had. 

Ria is echt een doorzetter, zorgsaam om dingen te regelen met instanties, waarvoor bij ons de deuren gesloten blijven, zij is rechtvaardig, daadkrachtig, to the point. 

Zij is er voor de mensen om de juiste hulp te bieden. Ik vond het altijd prettig dat zij ervoor ons was, om de dingen die goed geregeld moesten worden. 

Daar is ze goed in geslaagd!!! 

Ben blij om, dat wij gebruik hebben kunnen maken van haar kennis en vaardigheden. En professionaliteit. 

Heel erg bedankt! Samenthuis Twente.

Anoniem, Januari 2021

Mantelzormakelaar

Afspraken met Ria zijn helder en worden snel en goed nagekomen. Ria is zeer prettig in de omgang, empathisch en duidelijk cliënt- en doelgericht. Haar kennis en netwerken in de zorgsector maken dat zijn snel en deskundig advies kan geven.
Het intake gaf al veel duidelijkheid, afspraken waren helder en in de vervolg gesprekken werk ik op een prettige manier ontzorgd door Ria.
Tijdens het vervolg bezwaar traject heeft Ria bij de gemeente de puntjes goed op de i weten te zetten, waardoor ook dit voor mij probleemloos verlopen is.

De informatie voorziening via de telefoon, website, social media en bezoeken zijn snel en helder.
Juist door haar gebruik van de ‘moderne’ media tijdens de Corona-crisis kon de mantelzorg toch snel en goed geregeld worden. Haar documentatie en de door haar verzorgde brieven voor de gemeente zijn zeer professioneel. De thuismap ziet er goed uit en is handig naslagwerk voor gemaakte afspraken.

Ria heeft bijzonder goed geluisterd naar de wensen en dit vertaald in een goede zorgvraag oplossing welke zij bij de gemeente heeft ingediend. Door flexibel om te gaan met al haar mogelijkheden gedurende de Corona-crisis heeft ze mij op een geweldige manier ontzorgd.

Mei 2020 mantelzorger

Werkgever/werknemer

Onze medewerker kwam onverwacht in een situatie terecht van mantelzorg en kon daardoor werk en privé lastiger combineren. Als werkgever hebben wij ons steentje bijgedragen. Dankzij de ondersteuning en vasthoudendheid van Ria is er meer structuur gekomen in het realiseren van de zorg. Het gevoel er niet alleen voor te staan in de strijd tegen de instanties heeft goed geholpen. Een luisterend oor en een pragmatische aanpak, top. 

Werkgever van Mantelzorger April 2019

Maatjes project

Het contact met Ria is ontstaan rond het maatjesproject voor mijn opleiding verpleegkunde (HBO). Dit houdt in dat je iemand ergens mee kan helpen waar hij/zij zelfstandig niet uit komt. Hiervoor heb ik hulp bij SamenthuisTwente gezocht. Ik werd met open armen ontvangen en samen hebben we een geschikt ‘maatje’ kunnen vinden. Ria hield nauw contact met mij door regelmatig af te spreken en daarbij problemen ter sprake te stellen. Dit gaf mij een betrokken en veilig gevoel. Ik heb Ria ervaren als een open, vriendelijk en communicatieve sterke persoonlijkheid waar ik me erg op me gemak voelde. In de toekomst zie ik hopelijk nog veel samenwerkingen tegemoet. 

April 2019

Liefste begeleidster

Lieve Ria, wat ben ik blij dat jij op mijn levenspad mocht komen, elke keer dat jij bij mij bent doet zo ontzettend goed. De liefde die jij geeft maar ook de zakelijke dingen die nodig zijn weet jij op te lossen. Maar het praten met elkaar doet ook goed, ik wil je dan ook hartelijk bedanken voor de vreugde die je mij wilt geven wanneer je bij me bent. Alles wat ik niet meer kan op zakelijk gebied maak jij in orde, ook ga je vaak mee wanneer ik het zij naar het ziekenhuis of ergens anders heen moet. Jij gaat mee en daar mag ik erg dankbaar en blij voor zijn jij bent voor mij de liefste begeleidster die ik nog nooit gevonden had. Dankjewel Ria.

April 2018

Geweldig goede keuze

Mijn moeder is beginnend dementerend. Als enig kind sta je er alleen voor. Ria Gerrits heb ik eerst tijdens mijn vakantie verzocht om haar gezelschap te houden. Dit was een hele goede beslissing. Mijn moeder had een ontspannende tijd en ik een relaxte vakantie. Nadien heb ik haar via de Wmo kunnen inzetten, waardoor ze nu twee maal per week mijn moeder komt bezoeken. Met haar boodschappen doet met haar een wandelingetje maakt, leuk uitjes voor haar verzorgt en vooral let op de hele gang van zaken met o.a. de thuiszorg, de gemeente Twenterand etc. Ria bedankt voor je steun! Dit had ik alleen niet voor elkaar gekregen met mijn full time baan.

– Mevrouw Temmink is overleden op 23-01-2019

Marie José Temmink December 2017

Gezelschap houden

Mijn vrouw Arianne lijdt aan vasculaire dementie. Sinds 1 september 2016 heb ik een beroep gedaan op Ria Gerrits voor individuele begeleiding. Dat was een geweldig goede keuze! De passie, de inzet en de wijze van zorgverlening met perfecte voorbereiding was in één woord fantastisch! Wat geniet Arianne. Ze is zo blij wanneer ze Ria weer binnen ziet komen.
Ria dankjewel!

– Arianne is overleden op 03-11-2017

Gert de Jong Dedemsvaart 9 februari 2017